długi weekend mija nam na leczeniu infekcji i wzmacnianiu odporności. przede wszystkim stawiam na kaszę jaglaną. na szczęście ta z jabłkiem-gruszką-rodzynkami-imbirem-cynamonem znika w całości i bez marudzenia.
Kaszę wypłucz. Zagotuj wodę, wsyp kaszę jaglaną, pokrojone w kostkę owoce i rodzynki i siemię lniane. Następnie dodaj imbir. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw pod przykryciem jeszcze przez 10–15 min. Gotowe danie posyp szczyptą cynamonu.
A mogę prosić o przepis?? Ja moją tez muszę wzmocnić i to mocno
OdpowiedzUsuńKasza jaglana z jabłkami, gruszkami i imbirem
OdpowiedzUsuńSkładniki:
3 szklanki wody
3/4 szklanki wypłukanej kaszy jaglanej
1 słodkie jabłko
1 gruszka
2 łyżki wypłukanych rodzynek
1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
cienki plasterek korzenia imbiru
cynamon
Kaszę wypłucz. Zagotuj wodę, wsyp kaszę jaglaną, pokrojone w kostkę owoce i rodzynki i siemię lniane. Następnie dodaj imbir. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw pod przykryciem jeszcze przez 10–15 min. Gotowe danie posyp szczyptą cynamonu.
zrodlo: www.dziecisawazne.pl
Pięknie dziękuję!!!
Usuń