niedziela, 10 listopada 2013

SEZON NA KASZĘ JAGLANĄ UWAŻAM ZA ROZPOCZĘTY



długi weekend mija nam na leczeniu infekcji i wzmacnianiu odporności. przede wszystkim stawiam na kaszę jaglaną. na szczęście ta z jabłkiem-gruszką-rodzynkami-imbirem-cynamonem znika w całości i bez marudzenia.

3 komentarze:

  1. A mogę prosić o przepis?? Ja moją tez muszę wzmocnić i to mocno

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasza jaglana z jabłkami, gruszkami i imbirem

    Składniki:

    3 szklanki wody
    3/4 szklanki wypłukanej kaszy jaglanej
    1 słodkie jabłko
    1 gruszka
    2 łyżki wypłukanych rodzynek
    1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
    cienki plasterek korzenia imbiru
    cynamon

    Kaszę wypłucz. Zagotuj wodę, wsyp kaszę jaglaną, pokrojone w kostkę owoce i rodzynki i siemię lniane. Następnie dodaj imbir. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw pod przykryciem jeszcze przez 10–15 min. Gotowe danie posyp szczyptą cynamonu.

    zrodlo: www.dziecisawazne.pl

    OdpowiedzUsuń